Monday, December 1, 2008

Kisah di Hari Jadi

25hb Nov 2008. Hari jadi aku. Banyak kisah yang nak dikongsi.

Mula2 sekali pre birthday lunch kat Restoran Cheng Ho milik Amy Search. Antara makanan special dia ketam masak ngan telur masin. Isteri tercinta yang belanja, suami tercinta yang bayar. :) Lebih special pulak, saudara Amy pun ada. Aku siap tanya pasal kes dia kena saman dgn bapa seorang budak yang kena sup panas tertumpah oleh pekerja Rest Cheng Ho. Aku tak nak ulas pasal kes tu kerana masih di bicarakan di mahkamah. Kang tak pasal2 lak. Aku harap Amy tidak akan teraniaya. Tapi aku kata kat Amy yang aku pun nak saman dia. Aku nak saman dia pasal perut aku buncit makan banyak sangat kat restoran dia. Memang sedap.



Pada tengahari 25 hb tu pulak dapat close satu lagi projek. Projek kat Kemaman dan tanpa diduga, contractor offer direct payment dari developer (projek biayaan GLC). Margin keuntungan projek tu agak tinggi. Tak sangka lak dapat secure payment terms.

Balik dari appointment tu, yang ni pulak menunggu. Toyota Hilux model terbaru, 2.5 litre turbo diesel full spec auto. Company punya. Memang ni antara kereta idaman aku. Aku memang minat 4WD dan Hilux adalah antara kereta pilihan sepertimana post aku terdahulu. Cuma masaalahnya, sejak pakai 4 WD, aku memandang rendah pada kebanyakan kereta2 lain. Ini adalah kerana kereta ni memang tinggi. Nak naik kena panjat. hehehe. Cuma nak parking je sekarang kena lebih berhati2 berbanding Kembara aku dulu. Kereta ni panjang, payah sikit nak menyelit masa parking.


Malam tu kitaorg celebrate birthday aku dgn memotong kek. Tgk gambar diatas, korang tak payah tanya ni harijadi ke berapa. Dah tua dah.

Tu lah kisah 25hb Nov 2008. Hari jadi aku.

3 comments:

impaxbokashi said...

selamat hari jadi cik ghani..
semoga murah rezeki dan panjang umur :)

tobie said...

Salam:D
Selamat Hari Lahir...
Semoga bertambah keberkatan seiring bertambahnya umur En.Ghani :)

Abd Ghani said...

Terima kasih. Amin.

Post a Comment